Лікарі розповіли, чому не можна їсти холодну їжу


Опубликованно 05.10.2017 00:26

Лікарі розповіли, чому не можна їсти холодну їжу

Вживати їжу слід або в теплому або гарячому вигляді, але ніяк не в холодному. Виняток становлять лише десерти та закуски, пише "Ортодок".

В один голос гастроентерологи зі всього світу попереджають – холодна їжа практично відразу ж "перекидається" в тонкий кишечник, де не може переваритися.

Наприклад, категорично не рекомендується пити холодний чай, в якому утворюються бактерії, які перешкоджають нормальному функціонуванню кишечника.

З-за регулярного вживання холодних страв сповільнюється обмін речовин і неконтрольовано зростає вага.

Раніше повідомлялося, що вчені встановили справжню причину переїдання. Професор Роберт Ластіг з Каліфорнійського університету вважає, що в невгамовному апетиті людей винен цукор та інші швидкі вуглеводи – кондитерські вироби, солодкі фрукти і напої.

Ендокринолог прийшов до висновку, що надлишок так званих швидких вуглеводів знижує чутливість організму до гормону насичення лептину. Його сигнали перестають доходити до мозку. Цей процес прогресує, тому людство незабаром не зможе контролювати свій апетит, прогнозує Ластіг. Щоб цього не сталося, він рекомендує людям відмовитися від цукру і простих вуглеводів.

Цукор – найнебезпечніший швидкий вуглевод. Не дарма дослідження цього продукту успішно фінансуються і підтримуються світовим співтовариством.


banner14

Категория: Новости